Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

5ος διαγωνισμός γραπτού λόγου - Εκδόσεις Πατάκη
Οι Εκδόσεις Πατάκη για το σχολικό έτος 2012-2013 διοργανώνουν διαγωνισμό γραπτού λόγου σε δύο θεματικές κατηγορίες:


Α. Κατηγορία «Η αγαπημένης μας συγγραφέας Ζωρζ Σαρή»

Η Ζωρζ Σαρή, η αγαπημένη συγγραφέας όλων των παιδιών, έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Η Ζωρζ Σαρή με τα βιβλία της μίλησε στις ψυχές των παιδιών, που βρήκαν μέσα στα κείμενά της τον εαυτό τους, τα προβλήματά τους, τα όνειρά τους, κερδίζοντας την ανακούφιση και την ενθάρρυνση που προσφέρει η αληθινή τέχνη.
Γράψτε ένα κείμενο για ένα ή περισσότερα βιβλία της που διαβάσατε, για τη γνωριμία που ενδεχομένως είχατε με τη συγγραφέα –η Ζωρζ Σαρή συχνά επισκεπτόταν σχολεία–, για τα γράμματα που ίσως της στείλατε, γενικά για την επίδραση που είχε πάνω σας.
Μπορείτε ακόμα, αν θέλετε, να εκφράσετε στο κείμενό σας ερωτηματικά, απορίες ή –γιατί όχι;– αντιρρήσεις. Να ζητήσετε εξηγήσεις, να εκφράσετε τους προβληματισμούς σας ή να γράψετε οτιδήποτε άλλο σχετικά με τα βιβλία της Ζωρζ Σαρή. 


Β. Κατηγορία «ελεύθερο θέμα»

Καλούμε εσάς, τους μαθητές κάθε ηλικίας, να γράψετε ένα πεζό ή ποιητικό κείμενο, επιλέγοντας εσείς το θέμα για το οποίο θέλετε να γράψετε. Σας ζητάμε να δημιουργήσετε ένα κείμενο προσωπικό, αυθόρμητο και ειλικρινές, εκφράζοντας τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις εμπειρίες σας, αναφερόμενοι σε πραγματικά ή φανταστικά περιστατικά. Αφήστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας να εκφραστούν, τη φαντασία σας να δημιουργήσει.


.........................................................................................................................................................

Ειδική επιτροπή θα επιλέξει 5 κείμενα, που θα κερδίσουν:

1ο βραβείο: 1 ποδήλατο ή 1 netbook* αξίας 350 €
2ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 350 €
3ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 300 €
4ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 250 €
5ο βραβείο: βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη αξίας 200 €

*Ο δικαιούχος του βραβείου θα επιλέξει ένα (1) από τα δύο (2) δώρα.

Επίσης, 35 συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα κερδίσουν με κλήρωση 2 βιβλία (συνολικής αξίας μέχρι 50 €) των Εκδόσεων Πατάκη.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται,
μαζί με το/α κείμενο/α που θα παραδοθεί/ούν
απευθείας από τον ενδιαφερόμενο
ή θα σταλεί/ούν μέσω απλού ταχυδρομείου ή κούριερ
 στις Εκδόσεις Πατάκη
(Παναγή Τσαλδάρη 38,
104 37 Αθήνα,
τηλ. 210.36.50.000)
έντυπα ή/και ψηφιακά σε CD-ROM
σε μορφή doc ή pdf
μέχρι 30.03.2013,
να αποσταλεί συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο
από τους γονείς/κηδεμόνες
 το Δελτίο συμμετοχής
με συνημμένους τους όρους του διαγωνισμού.

Την αίτηση συμμετοχής
μπορείτε να προμηθευτείτε

 από το κεντρικό κατάστημα των Εκδόσεων Πατάκη (Εμμανουήλ Μπενάκη 16, 106 78 Αθήνα),

από το Βιβλιοπωλείο Πατάκη
 (Ακαδημίας 65, 106 78 Αθήνα),

από το υποκατάστημα των Εκδόσεων Πατάκη
 (Κορυτσάς [Τέρμα Πόντου, περιοχή Β΄ ΚΤΕΟ]
Καλοχώρι Θεσσαλονίκης)
ή από το site των Εκδόσεων Πατάκη

Τα κείμενα που θα κατατεθούν
από τους διαγωνιζόμενους, είτε διακριθούν είτε όχι, δεν επιστρέφονται. Όλα ή κάποια από τα διακριθέντα έργα δύναται να τυπωθούν, να εκδοθούν, να αναρτηθούν στο διαδίκτυο, να δημοσιευτούν, να αναπαραχθούν από τις Εκδόσεις Πατάκη, χωρίς όμως να υφίσταται σχετική υποχρέωση των Εκδόσεων Πατάκη. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 06/05/2013.


Προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς

Το σημαντικότερο για μας είναι η πρωτοτυπία του κειμένου και όχι να είναι απαλλαγμένο από τυχόν γλωσσικά λάθη. Χαιρόμαστε να διαβάζουμε κείμενα καλογραμμένα, αλλά περισσότερο ικανοποιούμαστε με κείμενα που μεταφέρουν με αυθεντικό τρόπο τις σκέψεις και το λόγο των παιδιών. Επιμένουμε λοιπόν στο ότι δε θέλουμε κείμενα τα οποία έχουν επεξεργαστεί τρίτα πρόσωπα. Θέλουμε κείμενα από τα ίδια τα παιδιά. Ένας εκπαιδευτικός ή γονέας μπορεί να παρακινήσει τα παιδιά να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό, όχι όμως να επιμεληθεί τα κείμενά τους.


Βραβεία για σχολεία

Σχολεία, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, μπορούν να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό με ομάδα πέντε (5) ή περισσότερων μαθητών του σχολείου, με την προϋπόθεση ότι κάθε μαθητής της ομάδας θα στείλει δικό του κείμενο. 

Από τα σχολεία που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό με ομάδα πέντε (5) ή περισσότερων μαθητών θα βραβευτούν τρία (3) σχολεία, λαμβάνοντας ως βραβείο βιβλία των Εκδόσεων Πατάκη συνολικής αξίας (σε ευρώ) ίσης με τον αριθμό των μαθητών του σχολείου που πήραν μέρος στον διαγωνισμό με κείμενά τους x τον αριθμό 20. 

Για παράδειγμα, εάν από ένα σχολείο που βραβεύεται πήραν μέρος στο διαγωνισμό με κείμενά τους έξι (6) μαθητές, το σχολείο αυτό θα λάβει ως βραβείο βιβλία συνολικής αξίας 6 x 30 € = 120 €. 

Διευκρινίζεται ότι κάθε μαθητής της ομάδας θα συμμετέχει ατομικά στον διαγωνισμό για τα πέντε (5) βραβεία, ανεξάρτητα από την ομαδική συμμετοχή του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου