Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Σκηνές ελπίδας και φιλίας για τα παιδιά που φέρνει η θάλασσα


Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος Εκπαίδευσης Προσφυγοπαίδων οργανώνει μια μεγάλη καλλιτεχνική γιορτή για τα παιδιά των προσφύγων.

Τα  Καλλιτεχνικά Σχολεία της Ελλάδας  (Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Γέρακα Αττικής και Ηρακλείου Κρήτης) δημιούργησαν για τους πρόσφυγες συμμαθητές τους 
το μουσικοθεατρικό δρώμενο με τίτλο 

«ΣΚΗΝΕΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ». 

Μέσα από αφήγηση παραμυθιών,  μελοποιημένη ποίηση, προβολή ταινιών, θεατρικών και χορευτικών δρώμενων, εμπνευσμένων από την ελληνική παράδοση και το δύσκολο ταξίδι της προσφυγιάς, οι μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων μεταφέρουν τη δική τους ματιά για όσα τους φέρνουν πιο κοντά με εκείνα τα παιδιά «που φέρνει στην Ελλάδα η θάλασσα».

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο του Προγράμματος της Εκπαίδευσης των Προσφύγων που δίνει την ευκαιρία στους μαθητές των καλλιτεχνικών σχολείων να παρουσιάσουν μέσα από τα εκφραστικά εργαλεία των παραστατικών τεχνών το δικό τους καλωσόρισμα στους μαθητές πρόσφυγες.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου και ώρα 15:00 στην Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  Συνημμένα θα βρείτε πρόσκληση για την εκδήλωση.
Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για το Υπουργείο η παρουσία σας στην εκδήλωση.

Π.Α για την παρουσία σας έως 5/5/17 στο


Επιτροπή Καλλιτεχνικών Σχολείων του ΥΠΠΕΘ​
Ομάδα Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων του ΥΠΠΕΘ
for the
Working Group on the Management, Coordination and Monitoring of the Refugee Education
of the Ministry of Education, Research and Religious Affairs


Μαρία Φραγκή, ΠΕ5-ΠΕ2
Καλλιτεχνικά Σχολεία
Διεύθυνση Σπουδών,Προγραμμάτων &Οργάνωσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου