Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

«Λογοτεχνία παντού: Παραμύθια στο τρένο!»



Η Λίλη Λαμπρέλλη, επαγγελματίας αφηγήτρια, και συγγραφέας, μας καλεί σε ένα λογοτεχνικό ταξίδι. Θα αφηγηθεί παραμύθια σε μικρούς και μεγάλους, μέσα στο τρένο. Θα συνεχίσει τις αναγνώσεις σε δυο διαφορετικές πόλεις, την Λάρισα και την Θεσσαλονίκη. Η Λίλη Λαμπρέλλη, σε σύμπραξη με το Γαλλικό Ινστιτούτο και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώνει τρεις πόλεις (Αθήνα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη) και δυο γλώσσες μέσα από τα παραμύθια.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Στις διαδρομές Αθήνα-Θεσσαλονίκη :
• 20/01, αναχώρηση από Αθήνα για Λάρισα 12.22, αμαξοστοιχία IC54
• 21/01, αναχώρηση από Λάρισα για Θεσσαλονίκη 15.21, αμαξοστοιχία IC54
• 22/01, αναχώρηση από Θεσσαλονίκη για Αθήνα 15.15, αμαξοστοιχία IC57
Στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, μόνο για σχολεία.
Είσοδος ελεύθερη. Διαδοχική μετάφραση.


Εικόνα: Κέλλυ Ματαθία-Κόβο από το βιβλίο
 «Εσύ τι λες πολύτιμο πως είναι;», εκδόσεις Πατάκη




H Λίλη Λαμπρέλλη
Γεννήθηκε στον Πειραιά. Σπούδασε νομικά. Εργάστηκε ως δικηγόρος στην Αθήνα και στη συνέχεια ως μεταφράστρια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 1987 ως το 2014.
Από το 1986 ως τώρα έχουν εκδοθεί 21 βιβλία της –τα περισσότερα για παιδιά, και το 2011, πήρε το βραβείο ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young People).
Από το 1998 αφηγείται παραμύθια προφορικής παράδοσης. Προσέγγισε την αφήγηση μέσα από σεμινάρια και συναντήσεις με πολλούς παραμυθάδες και θεωρητικούς του παραμυθιού, αλλά δάσκαλό της θεωρεί έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους αφηγητές, τον Henri Gougaud και ανήκει στην ομάδα του. Είναι ιδρυτικό μέλος της βελγικής εταιρείας αφηγητών « Passeurs d΄Histoires », και μέλος του «Maison du Conte de Bruxelles ».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου