Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Ο Γίργκεν Μπανσέρους στον Πύργο μαζί με τον ντετέκτιβ Κλουζ!Ο Γερμανός συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους έρχεται στον Πύργο μαζί με τον διάσημο ντετέκτιβ Κλουζ!

Ο Γίργκεν Μπανσέρους είναι ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του ανεπανάληπτου Κλουζ. Αγαπά πολύ την Ελλάδα, και έρχεται για πρώτη φορά στον Πύργο φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του μεγαλύτερου μικρού ντετέκτιβ του κόσμου. Οι μαθητές 4 σχολείων θα έχουν την ευκαιρία να τον συναντήσουν από κοντά και να μάθουν τα πάντα για τα βιβλία του. Τα σχολεία είναι το  6ο Δ. Σχ. Πύργου, το 7ο Δ. Σχ. Πύργου, το 1ο Δ. Σχ. Πύργου και το Δ. Σχ. Επιταλίου.
Ο Γίργκεν Μπανσέρους θα βρίσκεται την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Θεματικού Πάρκου Ξυστρή στον Πύργο. Θα περιμένει τα παιδιά να τους αποκαλύψει τα μυστικά του και να εξιχνιάσουν μαζί ένα «αστυνομικό μυστήριο». Θα φέρουν μαζί : αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία, μα πάνω απ’ όλα διάθεση για παιχνίδι, και θα βοηθήσουν τον Κλουζ να λύσει και αυτή την υπόθεση!Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους
Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δεν στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 2.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff. Κυκλοφορούν στα ελληνικά 27 βιβλία με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Κλουζ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου