Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο "Ντετέκτιβ Κλουζ" στον Πύργο


O Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας στον κόσμο, 
ήρθε σήμερα το πρωί στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή  στον Πύργο και μετέφερε  όλα τα... τελευταία νέα του Κλουζ, του αγαπημένου ντετέκτιβ των παιδιών.





   Οι μαθητές του 1ου, του 6ου, του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου  και του Δημοτικού Σχολείου Επιταλίου φορώντας τα κίτρινα καπελάκια του ντετέκτιβ Κλουζ,  υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό τον συγγραφέα.
  
 Ανταλλαγή απόψεων με το συγγραφέα, απορίες των μικρών θαυμαστών και ιδέες για τις επόμενες ιστορίες του Ντετέκτιβ αποτέλεσαν το βασικό θέμα της συζήτησης. Ο συγγραφέας κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τους μικρούς φανατικούς αναγνώστες του και έμεινε εντυπωσιασμένος από την ζεστή φιλοξενία των εκπαιδευτικών. Στο τέλος  ο συγγραφέας υπέγραψε βιβλία στους μικρούς αναγνώστες και επίδοξους ντετέκτιβ. 

  Ο "Ντετέκτιβ Κλουζ" του Γερμανού συγγραφέα Γίργκεν Μπανσέρους είναι μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με πρωταγωνιστή ένα εννιάχρονο αγόρι που το χόμπι του είναι να λύνει μυστήρια και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων.  Έχει μεταφραστεί σε 21 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 2.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, ενώ τιμήθηκε με το Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων.  












 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου