Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

«Νάνσι» του Σπύρου Γιαννακόπουλου


Νάνσι! Όλοι γνωρίζουμε κάποιον με αυτό το όνομα. 
Όμως, να φωνάζουν κάποια πριγκίπισσα Νάνσι δεν το έχουμε ξανακούσει.
 Ένα όνομα εντελώς ασυνήθιστο για μια πριγκίπισσα. Ίσως ο λόγος που επέλεξε ο συγγραφέας  Σπύρος Γιαννακόπουλος να ονομάσει την ηρωίδα του έτσι είναι επειδή και ο χαρακτήρας της είναι εντελώς ασυνήθιστος για μια γαλαζοαίματη. Μία πανέμορφη νεαρή ξανθιά κοπέλα με καταγάλανα μάτια που ζει απομονωμένη από τους υπόλοιπους στο πιο ψηλό και πιο μακρινό δωμάτιο του κάστρου. Βαριέται τις επίσημες εκδηλώσεις του παλατιού, τα κρύα αστεία των καλεσμένων αλλά από όλα περισσότερο σιχαίνεται τα  χειροφιλήματα των ηλικιωμένων που γεμίζουν με τα απαίσια βρομερά τους σάλια το χέρι της. 
Παρ’ όλα αυτά, η ζωή της πηγαίνει ήρεμα και μια χαρά. Μέχρι τη στιγμή που έρχεται εκείνος ο δράκος και της καταστρέφει τη ζωή! Τώρα είναι πια υποχρεωμένη να παντρευτεί τον ιππότη που την έσωσε. Εντάξει,  μπορεί να είναι κάπως όμορφος και ευγενικός αλλά και πάλι…
 Η Νάνσι δεν τον θέλει! Και τώρα; Τι γίνεται τώρα; Βασίλισσες και βασιλιάδες, ιππότες χρωματιστοί, κηπουροί, γορίλες, δράκοι, βιβλία, πετράδια, ξιφομάχοι, εκρηκτικές κυρίες, μία μαντάμ και ένα νυφικό που σώζει την κατάσταση μπλέκονται και δημιουργούν με ένα εκπληκτικό μεράκι αυτό το βιβλίο που σπαρταράει και περιμένει να το εξερευνήσεις!!!
Μία ιστορία εντελώς ανατρεπτική. Σου προκαλεί αγωνία, γέλιο με ένα πολύ λεπτό και υπέροχο χιούμορ, ενθουσιασμό και τελικά δικαιώνει τις προσδοκίες σου. Όλα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή.
 Μου άρεσε πολύ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα και σε εσάς. Δε θέλω να πω κάτι άλλο γιατί οτιδήποτε και να πω θεωρώ ότι δεν φτάνει. Η δύναμη της ιστορίας κρύβεται μέσα της και σας περιμένει να την ελευθερώσετε. Όταν το βιβλίο τελειώνει σου αφήνει κάτι γλυκό μεταξύ σοκολάτας και ενός άλλου κόσμου, όπως μία καλή ταινία. Ελπίζω να το διαβάσετε και να σας αρέσει όπως και σε εμένα.

Ειρήνη Ζέζα





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου