Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου με τη Ζωρζ Σαρή




2 Απριλίου 2005 
Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Πλούσιες και φέτος οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου σε ολόκληρο τον κόσμο, τη χώρα μας και το νομό μας!!!
200 χρόνια από τη γέννηση του μεγαλύτερου παραμυθά όλου του κόσμου: Του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Γιορτάζουν τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι βιβλιοθήκες και τα γράμματα!!! Πάνω απ' όλα όμως το παιδικό βιβλίο....

Η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Ηλείας και το Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου  Ολυμπίας για παιδιά και νέους ετοίμασαν μια υπέροχη εκδήλωση για τη γιορτή του βιβλίου. Ο τίτλος της ήταν: 


"Οι βιβλιοφάγοι διαβάζουν, παίζουν 
και συναντούν τους αγαπημένους τους συγγραφείς" 

 Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο των γραφείων του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου  στον Πύργο και έγινε σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη ( Έλενα Πατάκη), το Νεανικό Πλάνο και το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου.
Στο χώρο λειτούργησε έκθεση βιβλίου και πρωτότυπης εικονογράφησης και το απόγευμα της ίδιας ημέρας προβλήθηκε σε πρώτη παγκόσμια προβολή, ταυτόχρονα με την Κοπεγχάγη και την Αθήνα, η ταινία του Ρούμλε Χάμεριχ "Ο νεαρός Άντερσεν".



Ήταν ένα ραντεβού με την Ιστορία της Παιδικής Λογοτεχνίας η 2η Απριλίου 2005. Και για τους μικρούς και για τους μεγάλους. Και αυτό γιατί βρέθηκε κοντά μας μια από τις εκπροσώπους της, η Ζωρζ Σαρή, η συγγραφέας των παιδικών μας χρόνων.
Γνωρίστηκε από κοντά με τους μικρούς μαθητές και φίλους, μοιράστηκε μαζί τους αναμνήσεις, σκέψεις για το βιβλίο, εμπειρίες και υπόγραψε βιβλία της.


Τα μικρά παιδιά, με τον υπέροχο, αυθόρμητο, φυσικό και απονήρευτο λόγο τους έκαναν ένα σωρό ερωτήσεις στη Ζωρζ και αυτή τους απάντησε με αντίστοιχο φυσικό και ανεπιτήδευτο ύφος, όπως αρμόζει σε μια  μεγάλη κυρία της λογοτεχνίας μας. Από την αρχή έθεσε σαν όρο: την αλήθεια. Και η συζήτηση κύλησε σαν δροσερό νεράκι.
Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα Μαγούλας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου