Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Οι εκδόσεις γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι

«Το να ζεις μόνο δεν είναι αρκετό», είπε η πεταλούδα. 

«Πρέπει να έχεις λιακάδα, ελευθερία κι ένα μικρό λουλούδι.» 

Hans Christian Andersen

2 Aπριλίου 1805

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εικόνες από το βιβλίο της Δέσποινα Τζιάκη «Άνοιξη παντού!»



 

Η φετινή μας κάρτα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου είναι μια δημιουργία του Βασίλη Σελιμά, εμπνευσμένη από την εικονογράφησή του για τα «Αμέτρητα» της Μαρία Αγγελίδου.

Με την ευχή τα βιβλία που θα διαβάσουμε και φέτος να είναι τόσο πολλά που θα λέμε ότι ήταν ΑΜΕΤΡΗΤΑ!

Εκδόσεις Ίκαρος - παιδικό βιβλίο




 2 Απριλίου

Οι εκδόσεις Πεδίο-Ελληνικά Γράμματα γιορτάζουν την

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 





Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου | 2 Απριλίου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γενεθλίων του μεγάλου Δανού λογοτέχνη και συγγραφέα παραμυθιών Hans Christian Andersen (2 Απριλίου 1805) και καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (Ιnternational Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Σκοπός της ημέρας αυτής είναι να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα, να τονίσουν την αξία της ανάγνωσης και να ενθαρρύνει τη συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας σε παιδιά, νέους και ενήλικες. Μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου το παιδί μαθαίνει σημαντικές αξίες, όπως είναι η φιλία, η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Το παιδί μαθαίνει να αναπτύσσει την φαντασία του, να «ταξιδεύει» σε μέρη μαγικά και να «δημιουργεί» τα δικά του. Μαθαίνει να νικά τους φόβους του και να τους αντιμετωπίζει. Μαθαίνει να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Το βιβλίο εμπνέει και διδάσκει ένα παιδί. Γι’ αυτό «δεν θα ‘πρεπε να διδάσκουμε τα μεγάλα βιβλία · θα ‘πρεπε να διδάσκουμε την αγάπη για το διάβασμα». (B. F. Skinner).

Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου