Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

«Με κουκί και με ρεβίθι… Να σου ένα παραμύθι…» με τη Μαριλένα Καββαδά



Οι Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Γαλατσίου διοργανώνουν ημερίδα για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας για γονείς και εκπαιδευτικούς  με θέμα:
«Με κουκί και με ρεβίθι… Να σου ένα παραμύθι…»

Η συγγραφέας Μαριλένα Καββαδά, υποδέχεται γονείς κι εκπαιδευτικούς σ’  ένα παραμυθένιο πρωινό, επιχειρώντας με πρακτικές προτάσεις, βιωματικές δραστηριότητες και γλυκιά κουβεντούλα να τους ενθαρρύνει  να τρυπώσουν στον κόσμο των παιδιών μέσα από τα βιβλία, με στόχο όχι μόνο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας αλλά και την ποιοτική αξιοποίηση του χρόνου τους με τα παιδιά…
Κι αν οι γονείς φύγουν με όρεξη για παραμύθια και παιχνίδια στο σπίτι… ελπίζουμε οι εκπαιδευτικοί να φύγουν με νέες ιδέες και  όρεξη να οργανώσουν ανάλογες συναντήσεις με γονείς στα δικά τους σχολεία, έτσι ώστε να προσκαλέσουν δημιουργικά περισσότερους γονείς στα μονοπάτια των παραμυθιών!
Ερωτήματα όπως τα ακόλουθα, είναι μόνο μερικά απ’ όσα θα απασχολήσουν:
·       Πώς διαλέγουμε ένα παραμύθι για τα παιδιά μας;
·       Πώς κάνουμε “παιχνίδι” την ανάγνωση ενός βιβλίου;
·       Πώς βάζουμε τα παιδιά μας στον κόσμο των βιβλίων;
·       Πώς καλλιεργούμε την αγάπη για τα βιβλία στα παιδιά μας;
·       Πώς ζωντανεύουμε ένα παραμύθι με τα παιδιά μας στο παιδικό δωμάτιο ή το σπίτι μας;
·       Πώς μπορούμε να απολαύσουμε παραμυθένιες στιγμές στο αυτοκίνητο;
·       Πώς μπορούμε να οργανώσουμε έναν παραμυθένιο περίπατο;
·       Πώς μπορούμε να κάνουμε ένα παραμύθι… γιορτή;
·       Πώς προσκαλούμε στον κόσμο των παραμυθιών άλλα μέλη της οικογένειας και φίλους;

Λίγα λόγια για τη Μαριλένα Καββαδά,    www.magiko-kohili.gr

Η Μαριλένα Καββαδά γεννήθηκε στη γειτονιά  της Κοκκινοσκουφίτσας και μεγάλωσε παρέα με τη Χιονάτη, τους επτά νάνους και τα τρία γουρουνάκια. Σήμερα ζει δίπλα στη λίμνη των παραμυθιών, όπου τα ηλιόλουστα πρωινά ψαρεύει παραμύθια και τα βράδια πλέκει με φεγγαραχτίδες κουβερτούλες για μωρά. Όταν μεγαλώσει αρκετά, ονειρεύεται να ζήσει σε έναν πέτρινο φάρο, σε κάποιο θαλασσινό σταυροδρόμι, για να κερνά τους ταξιδιώτες παραμυθόπιτα με καραμελωμένα μήλα και να εύχεται στους ναυτικούς καλό ταξίδι…”.

Ωστόσο, κάποιοι, ποιός ξέρει γιατί, γράφουν ότι…
Η Μαριλένα Καββαδά έχει σπουδές στο Χορό, τον Ελληνικό Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση & Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία.
Από το 2013 ίδρυσε και συντονίζει την Καλλιτεχνική & Παιδαγωγική Ομάδα “Μαγικό Κοχύλι”  www.magiko-kohili.gr
Από το 2017 διευθύνει το “Λίκνο” εκπαίδευσης, τέχνης & πολιτισμού www.tolikno.gr   
Στο συγγραφικό της έργο εντάσσονται περισσότερα από πενήντα άρθρα σε έγκριτα παιδαγωγικά περιοδικά και 26 βιβλία για παιδιά, γονείς κι εκπαιδευτικούς.
Κείμενα της έχουν εικονογραφηθεί από δημιουργούς όπως: Μυρτώ Δεληβοριά, Λήδα Βαρβαρούση, Αιμιλία Κονταίου, Λιάνα Δενεζάκη, Νέστορας Ξουρής κ.ά. Το βιβλίο της “Το μαγικό κοχύλι της γοργόνας” (εικον. Ντανιέλα Σταματιάδη, εκδ.Διάπλαση) ήταν υποψήφιο για το βραβείο εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου 2012 (βραχεία λίστα).
Στα CDs των βιβλίων της έχουν συνεργαστεί φιλικά καλλιτέχνες όπως: Γρηγόρης Βαλτινός, Παντελής Θαλασσινός, Κώστας Μακεδόνας, Αφροδίτη Μάνου, Ελένη Πέτα, Αρετή Κετιμέ, Βαγγέλη Γερμανό κ.ά.

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου