Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

«Ένα πουλί στην πρίζα», στον Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου


Η συγγραφέας – εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση,
στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «Ζωγραφηγήσεις με τη Λήδα»
παρουσίασε με «ζωγραφήγηση»
το βιβλίο της «Ένα πουλί στην πρίζα»,
στον Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό,
ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους.
 
Η συγγραφέας ζωγράφισε σε χαρτί, στους τρεις τοίχους του παιδικού σταθμού, την ιστορία του πουλιού που ήταν κλεισμένο σε κλουβί μπροστά στον υπολογιστή. Οι τοίχοι του παιδικού σταθμού «ζωντάνεψαν» μέσα από τα σχέδια και τις εικόνες της Λήδας Βαρβαρούση.
 Η ιστορία εμπλουτίστηκε με ήρωες που πρότειναν τα ίδια τα παιδιά, συμμετέχοντας ενθουσιασμένα σε αυτή τη «ζωγραφήγηση» που τους έβαζε μέσα στο παραμύθι σ’ όλη τη διάρκειά της.

Μαζί με τις παιδαγωγούς πρότειναν συνεχώς νέους ήρωες
και έδιναν ιδέες για διάφορα θέματα που τους ρωτούσε η συγγραφέας, όπως για παράδειγμα
για τους τρόπους που μπορεί να ασφαλίσει το κλουβί του το πουλί για να μην του το κλέψουν, όταν θα πετάξει μακριά από αυτό για να γνωρίσει τον κόσμο.

 Ακολούθησε καταιγισμός ιδεών από τα παιδιά και πολύ έξυπνες ιδέες – λύσεις.  Τα παιδιά πρότειναν να βάλει κάμερες, κλειδαριά, συναγερμό, συρματόπλεγμα, αλλά και ξεκαρδιστικές, όπως να βάλει το κλουβί σε μπανιέρα.
 Η εικονογράφος κάλυπτε κάθε ιδέα και επιθυμία των παιδιών στο χαρτόνι δημιουργώντας μια υπέροχη ατμόσφαιρα και περνώντας ουσιαστικά μηνύματα για το σύγχρονο τρόπο ζωής, τη φιλία, την εξερεύνηση και την αληθινή ζωή που βρίσκεται έξω από οποιοδήποτε «κλουβί».

Μετά από  τη «ζωγραφήγηση» ακολούθησε εργαστήριο έμπνευσης, όπου με αφορμή το πουλί και το κλουβί του, ζητήθηκε από τα παιδιά να τα ζωγραφίσουν και να επιλέξουν αν θα βάλουν το πουλί έξω από το κλουβί του ή μέσα σε αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου