Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

«Οι χρυσές σερπαντίνες» του Ευγένιου Τριβιζά με τη Μαριλένα Καββαδά


«Οι χρυσές σερπαντίνες» του Ευγένιου Τριβιζά
 στο Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Γαλατσίου

Τη Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου, 
πραγματοποιήθηκε στον Β’ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό  Γαλατσίου, διαδραστική αφήγηση του παραμυθιού του Ευγένιου Τριβιζά 
«Οι χρυσές σερπαντίνες» , 
με τη συγγραφέα Μαριλένα Καββαδά 
και την Καλλιτεχνική – Παιδαγωγική Ομάδα «Μαγικό Κοχύλι».


Η παρουσίαση του παραμυθιού έγινε μέσα από ψυχαγωγικά παιχνίδια φαντασίας, δημιουργίας και έμπνευσης με μαγικές εικόνες, μυστικές μουσικές και παραμυθένια όνειρα.
Παρέα με την ηρωίδα της ιστορίας, τη Νίτα Κουπουνίτα, «Οι χρυσές σερπαντίνες»  ταξίδεψαν τα παιδιά στη μυριόχρωμη χώρα της Αποκριάς, όπου βασιλεύει ο άρχοντας του καρναβαλιού, Ριξ Μασκαρίξ με τα εκατό μυστικά και τα χίλια γιορταστικά πρόσωπα.
Στόχος του παραμυθιού ήταν να απολαύσουν οι μικροί μαθητές,  τα πιο ζωηρά παιχνίδια και τους πιο χοροπηδηχτούς χορούς, αλλά κυρίως τον χορό της χαράς και της ξεγνοιασιάς. Μικροί και μεγάλοι ετοιμάστηκαν όλοι μαζί για τον χορό των πελώριων ψαλιδιών, το χορό λάμψι-λούμψι, το παιχνίδι των κρυμμένων θησαυρών, το χορό του πλατσουρίσματος, το παιχνίδι Πλάφ – Πλααααφ και άλλα πολλά!

Όλα αυτά έγιναν με πιερότους και κολομπίνες, κινέζους και σπανιόλες, κλόουν και φασουλήδες, πιγκουίνους,  με τις παιδαγωγούς, αλλά κυρίως  με τη Νίτα Κουπουνίτα και τον άρχοντα της αποκριάς το  Ριξ Μασκαρίξ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου