Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Παραμύθια στο Πόρτο Ράφτη!



Πριν από λίγες ημέρες, 
πραγματοποιήθηκε στο Πόρτο Ράφτη 
Χαριστικό Ανταλλακτικό Παζάρι για τα παιδιά, 
από το Σώμα Εθελοντών Πόρτο Ράφτη
Εκεί, με τη βοήθεια 
της Μαγικής Τράπουλας,
φτιάξαμε το παραμύθι που ακολουθεί. 
Αυτή την Πέμπτη, 9 Αυγούστου, 
στις 8μμ, στα σκαλάκια της οδού Αμυγδαλιάς 
στην περιοχή Πανόραμα
θα συναντηθούμε για αν φτιάξουμε νέα παραμύθια. 
Η παρέα των παιδιών θα στήσει 
και το δικό της Παραμυθοκατάστημα 
με σκοπό τα έσοδα να διατεθούν 
για ...παγωτά και σουβλάκια! 
 Η είσοδος -βεβαίως- είναι ελεύθερη!!!


 Περιπέτεια στο Πόρτο Ράφτη

Ο Ιππότης της Σελήνης, Άρχοντας του Πόρτο Ράφτη 
και Βαρώνος της Βραυρώνας μαζί με τον αδερφό του, 
τον Ιππότη των Αστεριών βρίσκονταν στο Κάστρο τους.
 Εκεί τους επισκέφθηκε ο Σκοτεινός Ιππότης, λέγοντας ότι θέλει χωράφια για να καλλιεργήσει αγκινάρες γύρω από το Κάστρο.
Όμως η μάγισσα Ηλιαχτίδα χάρισε στους ιππότες της Σελήνης και των Αστεριών έναν καθρέφτη μαγικό για να ανακαλύψουν τι έκρυβαν τα λόγια του Ιππότη… Έτσι κατάλαβαν πως έλεγε ψέματα. Στην πραγματικότητα ήθελε να κάνει το Πόρτο Ράφτη δικό του. Έπρεπε να βρουν τρόπο αν τον αντιμετωπίσουν. Όλοι ήξεραν πως εκτός από τη μεγάλη του δύναμη, είχε κι έναν ανίκητο στρατό!

Εν τω μεταξύ τα δυο αδέρφια ήρθαν σε σύγκρουση γιατί ο Ιππότης των Αστεριών παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ίριδα που την αγαπούσε και ο Ιππότης της Σελήνης. Απογοητευμένος που η καλή του τον αρνήθηκε κίνησε να βρει στρατό για να πολεμήσει τον Σκοτεινό Ιππότη. Στο δρόμο που πήγαινε συνάντησε έναν καλό άγγελο που του έδωσε ένα μαγικό πετράδι.
-Μη φοβάσαι, του είπε. Γύρνα πίσω στο παλάτι και το πετράδι θα σου δώσει τη δύναμη να πολεμήσεις τον Σκοτεινό Ιππότη. Χωρίς να καταλάβει πως, ο Άρχοντας βρέθηκε πίσω στο παλάτι του που βρισκόταν πάνω σε ένα λόφο που τον χώριζε από τη στεριά ένα μικρό θαλασσινό ποταμάκι…
Ήρθε πάνω στην ώρα! Ένας άντρας που έλεγε πως ονομάζεται Λευκό Περιστέρι παρουσιάστηκε στο παλάτι και είπε πως ήρθε να τους βοηθήσει αν αντιμετωπίσουν τον Σκοτεινό Ιππότη. Όμως ο Άρχοντας κοιτάζοντας στον μαγικό καθρέφτη είδε πως στην πραγματικότητα ο ξένος ονομαζόταν Μαύρο Κοράκι και ήταν άνθρωπος του Σκοτεινού Ιππότη. Διέταξε να τον ρίξουν αμέσως στη φυλακή.
Ο Ιππότης της Σελήνης κάλεσε σε μονομαχία τον Σκοτεινό Ιππότη που αντί να καλλιεργήσει αγκινάρες ήθελε να πάρει όλη τη γη από τους χωρικούς.
Η σκληρή μονομαχία έγινε πάνω στο νησάκι Ράφτης, κάτω από το Γιγάντιο Άγαλμα. Κράτησε από το ξημέρωμα μέχρι τα μεσάνυχτα. Ο Ιππότης της Σελήνης ήταν ο νικητής χάρη στη δύναμη που του έδινε το μαγικό πετράδι. Κάθε φορά που κουραζόταν τον ξεκούραζε. Κάθε φορά που πεινούσε τον χόρταινε. Κάθε φορά που διψούσε, τον δρόσιζε!. Την άλλη μέρα έγινε μεγάλο γλέντι στο λιμάνι και όλοι δόξασαν τον Άρχοντά τους.
Ο Σκοτεινός Ιππότης πήγε να κάνει παρέα στο Μαύρο Κοράκι στη φυλακή. Όμως την ώρα που όλοι γλεντούσαν, μια σκοτεινή σκιά πέρασε το κατώφλι της φυλακής, χωρίς να τη δει κανείς. Ήταν η Μάγισσα Αραχνέλα!
Χάρη στο Μαγικό Καθρέφτη ο Ιππότης της Σελήνης είδε τι γινόταν και κατάφερε αν φυλακίσει και την Αραχνέλα. Η μάγισσα όμως, δεν είχε πει τον τελευταίο της λόγο. Κατάφερε να δραπετεύσει καθώς μετaμορφώθηκε σε μια μικρή αράχνη. Όταν βρέθηκε ψηλά στην κορυφή του Καμπούρη -ενός βουνού πάνω από τη θάλασσα με μια μεγάλη καμπούρα στη ράχη του- έκανε τα μάγια της και έσπειρε την Κακία στην καρδιά του Ιππότη της Σελήνης και του Ιππότη των αστεριών, που μόλις είχαν φιλιώσει μετά τον τσακωμό τους για το γάμο με την πριγκίπισσα Ίριδα. Οι δυο Ιππότες άρχισαν αν μεταμορφώνονται, ώσπου μέσα σε λίγες ώρες ο ένας έγινε κακός βασιλιάς και ο άλλος δράκος!
Όλα έμοιαζαν χαμένα για το Πόρτο Ράφτη. Οι άνθρωποι υπέφεραν. Ο κακός βασιλιάς με τον αδερφό του το δράκο άρπαζαν όλη τη σοδειά. Πολλοί πέθαιναν από την πείνα. Μια μέρα, οι απελπισμένοι χωρικοί και οι ψαράδες ήταν μαζεμένοι κοντά στη θάλασσα και σκέφτονταν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Τότε εμφανίστηκε ένας Ιππότης ντυμένος στα λευκά. Ήταν ο Γιάννης. Τους κάλεσε να πολεμήσουν. Πήρε ο καθένας ότι είχε και επιτέθηκαν στο στρατό του κακού βασιλιά. Νίκησαν και ο Γιάννης έγινε ο νέος βασιλιάς. Οι δυο κακοί ξανάγιναν καλοί και έφυγαν μακριά μετανιωμένοι. Ακόμη και η Αραχνέλα μετάνιωσε κι από τότε έγινε μια μικρή αραχνούλα που έστησε τη φωλιά της στην κορυφή του θρόνου και πάντα δίνει τις σωστές συμβουλές στο βασιλιά Γιάννη.  



Υ.Γ.  Στο παραμυθοκατάστημα, θα βρείτε το βιβλιαράκι με τα παραμύθια που έχουμε φτιάξει στο Πόρτο Ράφτη



αναδημοσίευση από
 : http://stoforos.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html?spref=fb



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου