Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου οι μικροί/ές μαθητές/τριες του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ενεργά στη δράση που υλοποίησε το σχολείο παρουσία και της ίδιας της συγγραφέως – εικονογράφου, Μαρίνας Γιώτη, η οποία, μίλησε στα παιδιά για την δύναμη του «προσπαθώ και τα καταφέρνω».
«Έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε για ακόμα μια φορά στο σχολείο μας την Μαρίνα Γιώτη, είχε επισκεφθεί το σχολείο μας πριν κάποια χρόνια και όλοι ήμασταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι. Τώρα παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο «Γέτι» που μιλάει για τη συνήθεια και την δύναμη του «ακόμη». Αν κάποιος δεν μπορεί να κάνει κάτι, δεν σημαίνει ότι αυτό ισχύει για πάντα, αλλά υπάρχει πάντα η ευκαιρία να το πραγματοποιήσει αρκεί να έχει θέληση και να υπάρξει ενδυνάμωση. Το ακόμη ή το γέτι σημαίνει ακριβώς αυτό», αναφέρει σε δηλώσεις της στην εφ. Πατρίς, η Διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, Ελένη Κουνέλη.
Η Μαρίνα Γιώτη, για το βιβλίο της «Γέτι η Δύναμη του Ακόμη», ανέφερε ότι το Γέτι, είναι μια μικρή λεξούλα που μας λέει ότι ναι μεν δεν τα καταφέραμε ακόμη, αλλά ότι μπορούμε να το κάνουμε εξελίσσοντας τις ικανότητές μας αρκεί να προσπαθούμε.
«Αυτή η μικρή λεξούλα, το ακόμη, είναι μια λέξη που μας λέει ότι δεν τα καταφέραμε, ακόμη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ακόμη, μαθαίνει στα παιδιά ότι οι ικανότητές μας δεν είναι κάτι δεδομένο, είναι κάτι που μπορούμε να εξελίξουμε με την προσπάθεια και είμαστε όλοι μας ένα έργο προς εξέλιξη. Μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα αρκεί να προσπαθήσουμε, να μάθουμε να αγαπάμε τα λάθη μας, να μην φοβόμαστε τις αποτυχίες. Όλα αυτά, τα δίνει ένα όμορφο Γέτι ένα λιγομίλητο Γέτι που λέει μόνο αυτή τη λέξη, ακόμη», αναφέρει η κ. Γιώτη.
Το βραβευμένο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη, από τις εκδόσεις Διόπτρα, έχει μεταφραστεί ακόμα και στα κορεάτικα και έχει αγαπηθεί από χιλιάδες παιδιά. Ο λόγος, όπως εξηγεί η συγγραφέας του, είναι ότι με άμεσο τρόπο μαθαίνει στα παιδιά να μην τα παρατάνε και μέσα από διαδραστικά παιχνίδια τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα βιβλία είναι διασκέδαση. Κατά την διάρκεια της χθεσινής δράσης οι μικροί μαθητές, είχαν ζωγραφίσει το δικό τους «Γέτι» παρουσιάζοντας στην συγγραφέα – εικονογράφο αυτό που θα ήθελαν να καταφέρουν στο μέλλον και για το οποίο θα μάθουν να προσπαθούν.
«Με πολύ άμεσο τρόπο περνάει στα παιδιά και τα μαθαίνει να μην τα παρατάνε. Προσπαθούμε μέσα από τη δράση αυτή, ναι μεν διαβάζουμε το βιβλίο, αλλά προσπαθούμε να τους μάθουμε όλα αυτά τα πράγματα τα οποία πραγματεύεται το βιβλίο. Με παιχνίδια, με διάδραση ώστε να καταλάβουν ότι και το βιβλίο, είναι διασκέδαση, είναι παιχνίδι, είναι χαρά, γιατί καμιά φορά μεγαλώνοντας εκεί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο χάνουμε λίγο αυτή την αγάπη για το διάβασμα. Προσπαθούμε λοιπόν να βάλουμε το βιβλίο στη ζωή των παιδιών», σημειώνει η κ. Γιώτη.