Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"Η αξία της Φιλαναγνωσίας - Πρακτικές προσέγγισης σχετικών κειμένων"

Επιμορφωτική συνάντηση εκπαιδευτικών
 Δ' τάξης Δημοτικού, 
με θέμα: 
"Η αξία της Φιλαναγνωσίας 
 - Πρακτικές προσέγγισης σχετικών κειμένων"

Την  Πέμπτη 04 Απριλίου 2013, στο 5ο Δημ. Σχ. Πύργου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική συνάντηση από τους σχολικούς συμβούλους 1ης & 2ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Πύργου Νίκο Χολέβα και Λεωνίδα Λυμπέρη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών Δ' τάξης Δημοτικού. Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις μεταξύ άλλων έγιναν από τη συγγραφέα λογοτεχνικών βιβλίων κ. Σμυρλή Παναγιώτα και την εκπαιδευτικό κ. Κουνέλη Ελένη.

Η συγγραφέας Παναγιώτα Σμυρλή  παρουσίασε το βιβλίο της ''Ο γάτος  με το ψάθινο καπέλο"  από τις εκδόσεις Καστανιώτη και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για την αφορμή έμπνευσης  συγγραφής του βιβλίου της καθώς και για θέματα όπως ο ρόλος της οικογένειας στην παρότρυνση του παιδιού για φιλαναγνωσία. Επίσης, συζητήθηκαν οι δυσκολίες που συναντούν οι εκπαιδευτικοί στην αξιοποίηση της φιλαναγνωσίας και έγιναν προτάσεις για τρόπους δραματοποίησης αποσπασμάτων του βιβλίου αλλά και συνεργασίας μεταξύ των σχολείων.
Η Ελένη Κουνέλη, δασκάλα Α' τάξης Δημοτικού, παρουσίασε το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη


"Η κούκλα που ταξίδευε στον κόσμο"
και αναφέρθηκε στους προβληματισμούς που δημιουργήθηκαν στους μαθητές απ' την επαφή τους με το βιβλίο καθώς και στις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν, μερικές από τις οποίες οι οποίες αναρτήθηκαν στο blog του σχολείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://filanagnosia1pyr.blogspot.gr/2013/01/blog-post_18.html

από την  ιστοσελίδα του σχολικού Σύμβουλου Νίκου Χολέβα:
http://users.sch.gr/nicholevas/site/index.php/seminaria-imerides



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου